пʼятницю, 16 вересня 2016 р.

Перс -не кіт, а задоволення. Особливості породи, перевірені на практиці

Всім котоманам привіт!
Сьогодні я розповім вам про таку породу пухнастиків, як персидський кіт. Саме таке щастя є у мене і звати щастя - Шон. 
Я завжди дуже скептично ставилися до всіх описів котячих порід в інтернеті. То таке собі клеймо, я вважала. Ну як можуть коти однієї породи бути однаковими за характером. Кожна тваринка ж індивід! І кожну тваринку можна виховати на свій лад. Ну, це я так думала...

З того, що дає нам інтернет, ще перед покупкою свого кота, я дізналася, що перси - найпопулярніша порода чотирилапих у світі. Але за ними потрібен і особливий догляд через їх надмірну волохатість. Перси діляться на два підвиди: класичний і екстримальний. В екстримального персидського кирпатий і маленький носик. Такі кошенятка подібні на пекінесів. 

Водночас, за персидськими котами найважче доглядати, знову ж таки через шерсть. Ще я готувалася до того, що мій кіт буде дуже домашнім, як стверджували всі експерти в інтернеті. 

То ж які особливості в персидського кота насправді?
Шерсті в такого котика дужжжжжжжжже багато! Поки ваше кошенятко маленьке, це не так помітно, але коли воно підростає, готуйтеся приділяти багато уваги його красі.
Шерсть персів іноді нагадує левину гриву,  з боків котики мають такі собі бакендбарди. Якщо шерсть не розчісувати хоча б раз у два дні, то можуть утворитися комочки, які потім доведеться обрізати. Тому, одразу треба запастися гребінчиком для кота. Розчісування для них - не є улюбленим заняттям. Кіт буде вириватися, злитися, але розчесати його потрібно. Ще вам доведеться щодня промивати очка вашому пухнастику. Бо саме через особливість породи і в класичних, і в екстримальних персів закисають і сльозяться очі. Тому, змочений ватний тампон вам в допомогу. Щоранку витирайте  своїй киці слізки. 

В житті персидські коти дуже домашні. Вони можуть жити в квартирі і не виходити на вулицю. Це хатні тваринки. І дуже прив'язані до господарів. Будьте готові, що ваш котик ходитиме за вами по "п'ятках". Ви наводите красу перед дзеркалом - котик сидить поруч, готуєте на кухні - котик збоку, навіть ніжитесь у ванні - кіт охороняє вас біля ванни. Ці коти потребують любові. Перс сам нагадає вам, коли його треба почухати за вушком, коли обняти і погратися з ним. Тваринки цієї породи будуть приходить до вас вночі, лягати поруч, навіть масажувати вас лапками. Якщо ви будете приділяти достатньо уваги своєму персику, він вам віддячить тим самим. Але важливо не переборщити. Перси, попри свою відданість і любов до господарів намагаються бути самостійними тваринками, вони покажуть вам своє "фе", якщо вашої любові забагато. Кіт сам прийде до вас на хвилинку ніжності, тягнути його силоміць не треба, вони такої ласки не люблять.

Перси важко переносять спеку. Не лише через свою велику шубку. В цієї породи часто ускладнене дихання. і коли їм не вистачає повітря, вони капризують. Тому транспортування цьому котику важко пережити. В спеку ви можете побачити, як ваш перс перетворюється на собачку, дихаючи з витягнутим язиком. Не хвилюйтеся, нічого страшного не відбувається, просто дайте котику водички. Також важливо влітку свого улюбленця завести до грумера. Постригти перса - обов'язково. По-перше: ви врятуєте кота від спеки, по-друге: позбудетеся зайвої шерсті і комочків. Взимку шерсть персів відростає і будьте готові до нашестя шерсті в домі. Шерсть на одязі, шерсть в повітрі. шерсть в їжі. Тому, не бійтеся стригти вашого кота, з перса можна зробити а-ля левчика) 

Терпіння вам і вашому персику!




Немає коментарів:

Дописати коментар